Jak odhalit „advokáta na baterky“ Díl 2.

08.01.2012 16:27

  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                Nazývejme věci pravými jmény

   Tržní ekonomika, dříve kapitalismus. Je velká škoda, že naši národní učenci nepřišli včas na to, že tržní ekonomika, jako režim státu, kdyby stála za něco a měla budoucnost, nikdy by nezadala příčinu ke vzniku něčeho tak „odporného“ jako je komunismus, dříve socialismus. Komunismu jsme nikde na Zemi nedosáhli, a pokud si myslíte, že ano, sdělte nám, prosím, adresu. IHNED ODJÍŽDÍME! Nepište, však adresy jako je Čína, Severní Korea a podobně. V těchto zemích se musí taktéž platit a to bohužel někdy i vlastním životem!

   Proto se raději vraťme k našemu tématu. Tržní ekonomika zasáhla našeho „advokáta na baterky“ jako morová rána a rozťala ho ve dví. Ze dne na den se proměnila, už tak složitá osobnost „advokáta na baterky“ na dvě. Na JUDr. Jekylla a JUDr. Hyda.

   JUDr. Jekyll je správný člověk na správném místě. Rozumí všemu, se vším si poradí. Za svojí dobře odvedenou práci si nechá zaplatit co nejméně, aby ostatní také nezchudli jako on. Vždy Vám řekne pravdu, při své práci se chová eticky, dodržuje zákon. No prostě je ideálním členem naší České advokátní Komory.

   JUDr. Hyde je natolik zajímavá a složitá osobnost, že…  pokračování příště