Naše odpověď

05.10.2012 10:14

 

Vážená paní Dvořáková, malé shrnutí na závěr našeho dialogu:

Tým Lidového zástupce je zcela transparentní, viz kontakty, o nás atd.

Článek Vyšší soudní úředník v praxi vyjadřuje metaforicky názory a zkušenosti nás a velkého množství návštěvníků, kteří se na nás obrátili. Některým návštěvníkům totiž bohužel kromě smíchu již nic jiného nezbylo. Zákon o soudech a soudcích se též k výkonu Vaší funkce vztahuje a tento řekněme univerzální „amatérský“ název nám přišel do našeho článku vhodnější než konkrétní citace čísel zákonů. Zřejmě jste též přehlédla: atd. Existence zákona č.121/ 2008 Sb. je nám samozřejmě známa a na Vaše upozornění jsme pro klid Vaší duše tuto informaci doplnili i do našeho článku, přestože jde o článek zábavný bez nutnosti obsahovat konkrétní a aktuální informace.

Co se týče kvality Vaší práce, obecně VSÚ, je běžné, že některá usnesení VSÚ, se kterými se často setkáváme, jsou vrácena odvolacími soudy s podrobnými popisy jak VSÚ má postupovat a v čem pochybil (vady v řízení). Následkem jak jistě víte je, že i přesto, že výsledek řízení je již znám, odvolací soud pro tyto vady nemůže rozhodnout a musí věc vrátit soudu prvního stupně. Jaké celoživotní následky má takové oddalování rozhodnutí v případě exekucí pro občana, který je zasažen neoprávněnou či spornou exekucí, nemusíme snad popisovat. Není též výjimkou situace, kdy VSÚ rozhodne ve věci bez odpovídajícího se seznámení s důkazy a povinný se z nějakých důvodů dozví o řízení až po třech letech po nabytí právní moci a pokud v takové věci není možné prokázat trestný čin, obnova řízení již není možná a mnoho dalšího……..

Tolik na vysvětlenou, samozřejmě děkujeme za Váš názor a budeme se těšit, že se spolu někdy setkáme nejen prostřednictvím internetu, ale třeba i v rámci Vaší profese, tedy pokud opravdu existujete.

                                        S pozdravem tým Lidového zástupce