Zasláno dopisem....

14.06.2015 23:33

Dovoluji si požádat o zveřejnění mého dopisu s upozorněním pro všechny návštěvníky, kteří se de facto svojí účastí podílejí na tvorbě těchto komunitních webových stránek, pomocí kterých si občané této země pomáhají navzájem, na existenci paragrafu 100 trestního řádu odst.2

     Obava, že se každý účastník vyšetřováním tohoto projektu které hraničí s porušováním Listiny základních práv a svobod cítí ohrožen je zde zcela namístě. Proto má právo z tohoto důvodu odepřít výpověď.

§ 100

Právo odepřít výpověď

(1) Právo odepřít výpověď jako svědek má příbuzný obviněného v pokolení přímém, jeho sourozenec, osvojitel, osvojenec, manžel, partner a druh; jestliže je obviněných více a svědek je v uvedeném poměru jen k některému z nich, má právo odepřít výpověď stran jiných obviněných jen tehdy, nelze-li odloučit výpověď, která se jich týká, od výpovědi týkající se obviněného, k němuž je svědek v tomto poměru.

(2) Svědek je oprávněn odepřít vypovídat, jestliže by výpovědí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu, partneru nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťoval jako újmu vlastní.

(3) Odepřít výpověď jako svědek nemůže však ten, kdo má stran trestného činu, jehož se svědecká výpověď týká, oznamovací povinnost podle trestního zákona.

Děkujeme za Váš názor, plně se s ním ztotožnujeme a jak je naším zvykem doplňujeme trochou pravdivého humoru:

Kde nic není...ani čert nebere!!! tlz.