Zasláno E-mailem

14.02.2013 02:53

 

Vážená společnosti,

Dnes jsem si přečetl na vašich webových stránkách článek :vyšší soudní úředník v praxi“  ze dne 19.02.2012.

 

Tímto článkem jsem byl nejen já, ale i mí kolegové velice pobouřeni a uraženi. Je vidět, že autor článku, který se ani nepodepsal (není patrné, zda to psala pí. Holubková, pan Dubský či někdo jiný), že předmětný zákon o vyšších soudních úřednících asi nikdy nečetl, protože jinak by musel vědět, že studium vyšších soudních úředníků (dále jen VSÚ) trvá tři roky a z vlastní zkušenosti vím, že je velice náročné. Nejenže student musí skládat zkoušky z jednotlivých oborů práva a soudních a kancelářských činností, ale v závěru musí absolvovat a úspěšně složit závěrečné zkoušky. Zajímalo by mne, jestli autor článku se musel naučit občanský zákoník, obchodní zákoník, občanský soudní řád, soudní řád správní, správní řád, trestní zákon a trestní řád, zákoník práce, insolvenční zákon a zákon o konkursu a vyrovnání a vnitřní a kancelářský řád stejně jaká já, a to celý a skládal z nich odbornou zkoušku stejně jako já.

 

Tento článek je hrubý a urážlivý. Každý, kdo má byť jen trochu povědomí o soudnictví či právu, ba každý, kdo se i jen trochu dokáže zamyslet nad tím, co čte, pozná, co tímto článkem autor sledoval.

 

Z obsahu článku je patrné, že autor se pouze snaží podkopat autoritu rozhodování soudních úředníků, a navodit pro své klienty iluzi, že pouze on může jim pomoci, protože ví, „že na soudě může rozhodovat kdokoliv“.

 

Bez patřičného vzdělání by VSÚ do své funkce nemohl nikdy být ustanoven. Ba víc, aby vůbec mohl být přijat ke studiu, musí úspěšně zvládnout přijímací test stejně jako na vysoké škole.

 

Samozřejmě, že chyby se dělají všude, ale takto očerňovat celou profesi bez jediného důkazu je velice ubohé a morálně nízké.

 

Proto očekávám, že předmětný článek bude bez zbytečného odkladu smazán a bude zveřejněna na vašich stránkách omluva. V opačném případě bych nejen já, (ale např. Unie vyšších soudních úředníků) mohla podniknout určité právní kroky, neboť autor článku se může dopouštět trestněprávního jednání.

 

Vaši reakci a odpověď na tento email očekávám obratem.

 

 

 

Milan Janků

 

vyšší soudní úředník

Krajský soud v Ústí nad Labem

insolvenční oddělení

Národního odboje 1274

400 92  Ústí nad Labem 50

tel: 475247102